Når du tænker på klemmelamper, tænker du måske først på de typiske (belysnings-)problemer på et studieværelse: Det er umuligt at installere nogen form for møbellampe under køkkenskabet. Der er hverken penge eller plads til et sengeskab med en natbordslampe. Det provisoriske arbejdsværelse mangler ordentlig belysning til de åh så små bogstaver i de enorme bøger. Det er her, klemmelamper kommer ind i billedet.
Indtil man på et tidspunkt vokser fra problemerne og finder den gamle klemmelampe i en kasse et eller andet sted. Du prøver det, og ... det er ikke så slemt! Jeg kommer til at tænke på forskellige anvendelser. Når barnet kommer, kan du f.eks. sætte den fast på en hylde i nærheden af puslebordet (uden for barnets rækkevidde). Du kan også sætte dem fast på køkkenskabet og senere på tegnebordet eller nodestativet. Eller for eksempel meget stilfuldt på bogreolen.
Dette forvandler en nødvendighed til en virkelig stylisk og frem for alt absolut fleksibel belysningsløsning for alle!
Der er to grunde til, at klemmelamper er den enkle belysningsløsning, som de er:
Så hvis du har en stikkontakt, skal du bare sætte stikket i stikkontakten og finde den rigtige monteringsflade, som du kan "montere" klemmefoden eller låseskruen på. Egnede overflader kan være:
Et lille tip: Hvis du planlægger at bruge klemmelampen andre steder fra tid til anden (og hvem gør ikke det med klemmelamper!), så kig efter en model med en flexarm, kendt som en svanehals. Det giver dig mulighed for at opnå perfekt tilpasning hele tiden. Vend dig lidt mod dig selv: bogsiderne er oplyste. Vend dig lidt væk: Barnet på puslebordet bliver ikke blændet.
Grundlæggende opnår en klemmelampe ikke samme lysstyrke som en loftlampe med 6 lyskilder. Den kan dog opnå lysstyrken fra en god bordlampe (klemmelampen er trods alt ikke meget anderledes). I de fleste tilfælde bruger klemmelamper, hvad der svarer til 25 eller 40 traditionelle glødepærer. Disse producerede 230-430 lumen. Så hvis du vælger en klemmelampe med permanent installerede LED'er, skal du kigge i linjen "Lysstrøm (i lumen)" efter en værdi på omkring 300 lumen. For klemmelamper med fatninger skal du sørge for, at lysstyrken for en ny pære i samme linje ligger omkring denne værdi.
Klemmelamper er ekstremt praktiske lamper - du kan vende det blinde øje til strømforbruget. Du tænker. Men det behøver du ikke. Fordi klemmelamper med LED sparer strøm som alle andre LED-lamper og tilbyder alle fordelene ved denne moderne belysningsteknologi, herunder:
Har du gravet en af de gamle klemmelamper frem fra loftskassen og opdaget den gamle glødepære indeni? Så er det bedst at skrue den af med det samme og skrue en passende** LED-pære ** i. Du sparer fra første øjeblik og gør samtidig noget for miljøet.
Da jeg var studerende, valgte jeg nok den billigste af de billige klemmelamper og var rimeligt tilfreds med den. ALS "voksen" klemmelampe-fan er der dog (heldigvis) flere valgmuligheder. Ja, der er endda den verdensberømte Tolomeo fra Artemide i en klemmelampe-version! Hvis du beslutter dig for dette: Vær ikke bange for at bruge dem så fleksibelt, som denne type armatur er designet til. Ikke at du skal holde dig væk fra det, bare fordi det er et af de mest udsøgte lys i verden!
Ud over sådanne klemmelamper er klemmelamper med batteri også interessante. Så der er ingen kabler at hænge fast i og så trække klemmelampen ned. Ingen spændefod ville have en chance mod en sådan kraft.
Har du spørgsmål om klemmelamper? Så tag kontakt til vores specialiserede rådgivningstjeneste _Her_ du kan få adgang til vores kontaktformular.
De overstregede priser svarer til producentens vejledende udsalgspris.
Alle priser er inklusiv 25 % moms, men eksklusiv fragtomkostninger.
Lampenwelt GmbH VAT-No.: DE815559897