Der er mange anvendelsesmuligheder for indbygningslamper med højspænding, også kendt som HV indbygningsspots. De viser deres værd som spots til belysning af hylder såvel som til den komplette belysning af en stue. Eftermonterede svingbare spots gør det nemt at oplyse hvert hjørne af rummet.
Den store fordel ved indbygningsspots er deres kompakte design: Efter installationen forsvinder hele teknologien ind i møblet, loftet eller væggen, så kun den dekorative ring er synlig. Det får små rum til at virke større**, da ingen store armaturer stikker ud i rummet. Det gør også indbygningsspots med højspænding interessante til f.eks. korridorer.
En bemærkning på forhånd: Kun en elektriker bør udføre den elektriske installation for at sikre, at alle sikkerhedskrav er opfyldt.
Efter den elektriske installation bores der et hul i et nedhængt loft. Dimensionerne for hullet er specificeret af det respektive produkt. For at installere indbygningsspottet med høj spænding presses holdeklemmerne på bagsiden normalt sammen, og spottet sættes ind i det borede hul.
Det afhænger af produktet. Der findes indbygningslamper med lille installationsdybde, hvor et hulrum på f.eks. 30 mm er tilstrækkeligt.
Du bør også vælge sådanne indbygningslamper, hvis du ikke ønsker, at det nedhængte loft skal gøre rummet unødigt lavere. Fordi et nedhængt loft altid betyder, at rummet bliver lidt mindre.
Indbygningsspots med høj spænding bruger som regel en GU10 reflektorpære med halogenteknologi. Men i dag findes der også indbygningslamper med fastmonterede LED'er og passende LED-retrofits til klassiske GU10-fatninger.
En vigtig bemærkning, når du skifter fra GU10 halogen til GU10 LED: Den nye pære skal have en sammenlignelig lysstyrke (i lumen**), en lignende farvetemperatur (i kelvin**), god farvegengivelse (fra Ra 80**) og en sammenlignelig strålevinkel, for eksempel 40° for en defineret lyskegle eller 110° for bred belysning.
Indbygningsspots med højspænding kræver ikke en transformer. Som med alle indbygningslamper er de enkelte spots forbundet med hinanden, dvs. der går et kabel fra det ene armatur til det næste. Med 230 volt-armaturer (højspænding) er der ingen grænse for, hvor mange spots der kan serieforbindes.
Beslutningen om, hvorvidt man skal vælge højspænding eller lavspænding, afgøres ofte også af placeringen. I badeværelser, især i de to inderste beskyttede områder, må der f.eks. kun anvendes 12-voltssystemer (lavspænding).
Ved installation i badeværelset møder elektricitet fugt, og derfor skal rådet om kun at få installationen udført af en elektriker tages så meget desto mere alvorligt, da der kan være livsfare.
Ved installation i badeværelset afhænger det af det beskyttede område, hvor lyset skal installeres:
Tip: Vil du gerne have mere fleksibilitet med dine indbygningsspots? Oplev også smarte indbygningsspots fra Philips Hue.
Har du brug for ekspertrådgivning om valg, installation eller montering af indbygningsspots med højspænding? Eller har du et andet spørgsmål om lys og belysning? Hvis det er tilfældet, vil vores specialiserede rådgivningsteam med glæde hjælpe dig: til kontaktformular .
De overstregede priser svarer til producentens vejledende udsalgspris.
Alle priser er inklusiv 25 % moms, men eksklusiv fragtomkostninger.
Lampenwelt GmbH VAT-No.: DE815559897