Forsænkede LED-spots reducerer belysningen til det væsentlige: en lysende spot i loftet. Det er endnu ikke et design. Men du kan gøre det til design. I jeres værelser.
Der er uendeligt mange ideer til at bruge indbygningsspots med LED.
Og i modsætning til halogenspots gør du med de økonomiske LED'er også noget for din tegnebog og for miljøet.
"Hvad har jeg egentlig i tankerne?" Det bør du tænke lidt over i begyndelsen. Ideelt set hvis du bygger nyt eller renoverer, fordi indbygningslamper kan være lidt mere komplicerede at eftermontere. Og hvor det komplicerede begynder, slutter det sjove som regel også.
Skeln i begyndelsen mellem to mål:
I det første tilfælde har du brug for en masse indbygningslamper. Helst et helt sæt eller flere. I det andet tilfælde er enkeltspots det rigtige valg.
Monteret i en eller flere rækker i loftet. Eller rettere sagt i den. De enkelte spots er normalt fikserede, hvilket betyder, at de ikke længere kan drejes eller svinges bagefter. Og det behøver de heller ikke, for det her handler om omfattende rumbelysning.
Og alt sammen uden typiske loftlamper.
For at være mere præcis overtager indbygningslamperne funktionen som mange små loftlamper.
Og det sparer plads. Især med lavt til loftet eller generelt små rum ser indbygningslamper med LED mere ud som en del af rummet og ikke som et ekstra lys. Det får rummet til at se meget større ud, end det faktisk er.
Og da alt belyses på en mere balanceret måde med flere armaturer end med et enkelt, centralt armatur, skaber indbygningslamper med LED et virkelig afbalanceret belysningskoncept.
Har du brug for hjælp til dette? Ikke noget problem! Du er velkommen til at trække på vores specialistrådgivning. Der findes smarte lysdesignere, som kan hjælpe dig med at vælge de rigtige armaturer til dine individuelle rummål. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Monteres, hvor man ønsker at skabe en ny ø af lys. Eller hvor et specielt objekt i rummet skal iscenesættes. En vase eller en læsestol, for eksempel.
Vasen eller lænestolen ville passe lidt længere til højre, men spotlightet er allerede fikseret? Så bør du vælge drejelige og svingbare spotlights lige fra starten. De kan stadig justeres med millimeters nøjagtighed efter installationen.
Kun kardanmonterede spotlights giver endnu mere fleksibilitet. Med andre ord dem, der er fastgjort til to ringe. Disse spotlights kan så også drejes mod loftet for at give indirekte lys. Hvis du vil gøre det, kan du finde dem under _loftspots_ . Det giver alligevel ikke meget mening at vende en indbygningslampe mod loftet .
Forskellen ligger i lysteknologien, og hvad lysteknologien gør.
Den energibesparelse på 60 % i forhold til halogenpærer taler til fordel for indbygningslamper med LED. Desuden lyser LED'er i op til 50.000 timer, hvilket gør indbygningsspots med LED næsten helt vedligeholdelsesfrie (og enhver, der før klatrede op på en stige hver anden måned for at skifte tyve halogenspots i gangen, vil aldrig ønske andet end LED igen).
For at sikre, at du vælger de rigtige indbygningsspots og ikke bliver irriteret bagefter, er her et par ting, du skal holde øje med:
Energieffektivitetsklassen** Energieffektivitetsklasse A er udgangspunktet for at spare penge. Jo mere plus efter A'et, jo bedre. Men alle indbygningsspots med LED sparer penge.
Man behøvede ikke at være opmærksom på lysfarven med halogenpærer, for den var altid varmhvid. Varm hvid (omkring 3.000 Kelvin) er det rigtige valg til stuer og badeværelser. Og selv om det nogle gange kan være irriterende at tjekke produkterne for at se, om lysfarven er rigtig: Gør det. Før et blåligt dagslys hvidt skinner mod dig i stuen, hvor du er mere tilbøjelig til at flygte end at blive.
Farvegengivelsen** Ra>80 er minimum, ellers gengives farverne unaturligt. Hvis du bruger indbygningslamper med LED som erstatning for pendler i spisestuen, vil du straks bemærke en dårligere farvegengivelse. Det, der serveres, ser simpelthen anderledes ud. Jo tættere farvegengivelsen er på hundrede (eller lig med hundrede), jo bedre. Især hvis du tidligere har brugt halogenpærer. Fordi du altid har været forkælet med en farvegengivelse på Ra 100.
På badeværelset og i køkkenet kan lamperne (muligvis) komme i kontakt med fugt. Det er derfor vigtigt at sikre, at lamperne opfylder de korrekte krav til vandtæthed.
Så hold øje med kapslingsgraden** I badeværelset er denne baseret på beskyttelsesområderne. I de fleste tilfælde kræves mindst IP44 (stænktæt). Kravene er højere i området brusebad eller badekar. I køkkenet er det tilstrækkeligt med IP20-armaturer i rummet, undtagen i vaskeområdet. IP44 eller højere er dagens orden her.
Forsigtig: Hvis du indretter køkkenet i en restaurant eller en swimmingpool, gælder der andre regler. Vores specialiserede rådgivere vil med glæde besvare alle spørgsmål, du måtte have om kapslingsgrader. Du kan finde kontaktoplysningerne på vores særlige side for erhvervskunder.
Lampegiganten.dkFørst og fremmest har du brug for et loftudtag, og fordi du altid skal bore et hul til en indbygningslampe, har du brug for et hulrum, hvilket er, hvad nedhængte lofter tilbyder (du kan finde vigtige oplysninger om lysdiameter og installationsdybde i produktoplysningerne på ). Placer nu forbindelsen, og tryk lyset ind i hullet.
Hvad der faktisk lyder ret enkelt, kan dog være ret stressende for lægmand. Helt ærligt, regner du dig selv blandt dem? Du behøver ikke at fortælle os det, bare rolig! Vi anbefaler dog på det kraftigste, at du får installationen udført af en elektriker.
Din sikkerhed er det vigtigste for os!
Hvor lyst vil du have, at dit værelse skal være? Og hvor mange indbygningslamper bruger du til dette? Som du kan se: Hvor mange lumen du har brug for, afhænger helt af dig. Og den intenderede brug.
Du kan få en omtrentlig idé om den nødvendige lysstyrke på følgende måde: Forestil dig, hvor mange pærer (traditionelle, dvs. ikke halogenpærer) du skal bruge for at gøre rummet lyst eller for at skabe en lysø. Tre gange 60 watt? Så har du brug for omkring 2.400 lumen i rummet. Fem gange 40 watt? Så er 2.000 lumen en god vejledende værdi. Mange indbygningslamper med LED producerer omkring 400 lumen. Det svarer til en traditionel glødepære på 40 watt.
Har du yderligere spørgsmål? Så tag kontakt til vores specialiserede rådgivningstjeneste. Hvis du har rummets dimensioner ved hånden, får du svar på dit spørgsmål hurtigere, end du tror - og du bliver meget, meget klogere bagefter. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Det afhænger af produktet. Nogle LED-indbygningsspots har allerede driveren integreret i armaturet og kræver derfor ikke en ekstra driver. De kan tilsluttes direkte til 230 volt strømforsyningen. Der findes dog også indbygningslamper, som skal forsynes med en ekstern LED-driver.
Du kan finde ud af, hvordan dette gælder for dit ønskede produkt i produktoplysningerne.
Et nedhængt loft betyder altid, at rummet bliver lidt mindre. Hvis du derfor vælger et lavt nedhængt loft**, har du måske et større rum, men mindre plads til armaturet, det kan simpelthen blive for smalt selv til et så fladt armatur som indbygningsspottet. Nogle gange begynder isoleringen efter et par centimeter. Indbygningslamper med en lav installationsdybde** bør bruges her. Vi taler om en lav installationsdybde fra 3 cm. Oplysninger om installationsdybde kan findes i produktoplysningerne for det respektive produkt.
Men forsigtig: LED'er bliver ikke længere varme (deres varmeudvikling kan beskrives som lunken). De bør dog ikke installeres direkte i isoleringen. Varmeudviklingen reducerer drastisk LED'ernes levetid.
*Flere spørgsmål om LED-indbygningslamper? Det er ikke noget problem for vores specialiserede konsulenter! _Her_ finder du vores kontaktformular.
De overstregede priser svarer til producentens vejledende udsalgspris.
Alle priser er inklusiv 25 % moms, men eksklusiv fragtomkostninger.
Lampenwelt GmbH VAT-No.: DE815559897