Ekstra rabat: 10 % / 799 kr & 15 % / 1799 kr - på næsten alt
Lysstofrør (ikke "neonrør", som det almindeligvis kaldes) indeholder ædelgas og en lille mængde kviksølv. Lyset genereres ved en gasudladningsproces, hvor elektroner passerer gennem glasrøret og reagerer med fosforbelægningen. Lysstofrør er kendetegnet ved godt lysudbytte, lang levetid og god farvegengivelse.
Lysstofrør drives altid sammen med en ballast (normalt en elektronisk ballast, ECG). Det har indflydelse på f.eks. flimmerfri start, flimmerfri drift og dæmpbarheden.
I dag bruges lysstofrør hovedsageligt i bryggersbelysning. På grund af det store lysudbytte, effektiviteten og holdbarheden er pærerne velegnede til f.eks. belysning af kældre, værksteder, garager eller vaskerum. Lysstofrør bruges også stadig i spejlbelysning, men bliver i stigende grad helt erstattet af LED-pærer, som det er tilfældet med forskellige inden- og udendørslamper.
I den professionelle sektor bruges lysstofrør derimod stadig til belysning i kontorer og salgslokaler, industri- og udstillingshaller og parkeringspladser.
Tre anvendelsesområder for lysstofrør
På grund af den udbredte brug af lysstofrør i den private og kommercielle sektor findes der flere længder og wattstyrker for lysstofrør. Der skelnes også mellem rørpære og stiftafstand, som er kodet i betegnelsen for fatningen eller basen. T5 / G5\ og T8 / G13\ lysstofrør er de mest almindelige lyskilder.
Kompatibilitet skal overvejes nøje ved udskiftning. Vores kundeserviceteam vil med glæde hjælpe dig: _til kontaktformular_. Vi tilbyder også passende udskiftningslamper, herunder LED-alternativer, til alle armaturer, der drives med lysstofrør, direkte i butikken.
Der findes egnede LED-lysstofrør af høj kvalitet til næsten alle lysstofrør. De har højere energieffektivitet og længere levetid og anbefales til næsten alle anvendelsesområder. Også her er det vigtigt at kontrollere kompatibiliteten med hensyn til sokkel, længde, lysstyrke (lumen), farvegengivelse (Ra) og også lysfarve (Kelvin).
Vores specialiserede konsulenter hjælper dig gerne med at vælge den rigtige lyskilde: _til kontaktformular_.
Før LED'er blev etableret som de mest fleksible af alle lyskilder, fordi de kan antage enhver form, blev lysstofrør også brugt som specielle lyskilder**. Kendte eksempler på dette er runde køkkenlamper eller luplamper, hvor lyskilden omgiver det centrale forstørrelsesglas i en cirkel for at give skyggefrit lys. Her bruges lysstofrør** med forskellige diametre, der er bøjet til en ring. Brugen af lysstofrør i denne form er sjælden i dag.
Luplamper som disse bruger specielle buede lysstofrør med en fatning af typen G10q.
Lysstofrør med G10q-sokkel og en diameter på ca. 22 cm.
Har du brug for gode råd om lysstofrør, deres længder, sokler, lysstyrke eller egnede LED-alternativer? Eller har du et andet spørgsmål om lys og belysning? Hvis det er tilfældet, vil vores specialiserede rådgivningsteam med glæde hjælpe dig:_ _til kontaktformular_ .
De overstregede priser svarer til producentens vejledende udsalgspris.
Alle priser er inklusiv 25 % moms, men eksklusiv fragtomkostninger.
Lampenwelt GmbH VAT-No.: DE815559897