Ekstra rabat: 10 % / 799 kr & 15 % / 1799 kr - på næsten alt

Black Deals: Op til 65 %

Sensor

Filtrer og sorter
Filtrer og sorter 0
Sorter efter: Popularitet
Farve
Pris
Anvend
Mærke
Kapslingsgrad
Spændingstilførsel
Smart Home system
Rum
Med afbryder
Batteridrevet
Beskyttelsesklasse
Fjernbetjening
Med bevægelsessensor
Har frem- og tilbagefunktion
Saltvandsresistent
Materiale
Stilgruppe
Stemmeassistent
Spændingsforsyning
Regulerbar højde
Højde (i cm)
Anvend
Bredde (i cm)
Anvend
Dybde (i cm)
Anvend
Diameter (i cm)
Anvend
Længde (i cm)
Anvend
185 produkter
Filter
1.749,00 kr.
1.265,62 kr.
1.699,00 kr.
1.331,25 kr.
59,00 kr.
1.790,62 kr.
1.434,37 kr.
1.434,37 kr.
1.500,00 kr.
2.137,50 kr.
1.575,00 kr.
1.359,37 kr.
1.575,00 kr.
1.575,00 kr.
1.246,87 kr.
1.462,50 kr.
59,00 kr.
1.359,37 kr.
1.575,00 kr.
59,00 kr.
1.312,50 kr.
1.331,25 kr.
1.425,00 kr.
899,00 kr.
1.556,25 kr.
1.706,25 kr.
1.509,37 kr.
1.509,37 kr.
899,00 kr.
600,00 kr.
1.912,50 kr.
949,00 kr.
719,00 kr.
Vejl. pris -8%
Vejl. pris 787,73 kr.
Den vejledende pris er producentens vejledende udsalgspris for produktet.
799,00 kr.
1.556,25 kr.
1.699,00 kr.
Vejl. pris -13%
Vejl. pris 1.958,98 kr.
Den vejledende pris er producentens vejledende udsalgspris for produktet.
1.078,12 kr.
1.312,50 kr.
1.312,50 kr.
1.434,37 kr.
1.059,00 kr.
Vejl. pris -7%
Vejl. pris 1.149,00 kr.
Den vejledende pris er producentens vejledende udsalgspris for produktet.
1.068,75 kr.
619,00 kr.
719,00 kr.
Vejl. pris -8%
Vejl. pris 787,73 kr.
Den vejledende pris er producentens vejledende udsalgspris for produktet.
249,00 kr.
Vejl. pris -9%
Vejl. pris 275,34 kr.
Den vejledende pris er producentens vejledende udsalgspris for produktet.
946,87 kr.
630,17 kr.
154,00 kr.
834,37 kr.
1.143,75 kr.

Bevægelsessensorer giver mange fordele: Bekvemmelighed, sikkerhed og besparelsespotentiale

Bevægelsessensorer regulerer automatisk belysningen i haven og huset. Det faktum, at lyset ikke længere skal tændes manuelt, betyder øget komfort. Hvis du ikke har en hånd fri, viser denne luksus sig at være yderst praktisk. Risikoen for skader minimeres også ved brug af bevægelsessensorer. Udenfor opdages snublefarer i god tid, og indendørs er der ingen grund til at lede efter lyskontakten i mørket.

Bevægelsessensorer bidrager også til indbrudssikring. Hvis lyset er tændt for folk, der nærmer sig huset utilsigtet, bliver de ofte skræmt væk, og der bliver ikke gjort indbrudsforsøg i første omgang.

Sidst, men ikke mindst, er bevægelsessensorer gode for pengepungen på lang sigt: Fordi de kun aktiverer lyset, når der rent faktisk er brug for det, er de omkostningsbesparende og miljøvenlige på samme tid. De dage, hvor man glemte at slukke lyset, hører fortiden til, hvilket forlænger pærernes levetid betydeligt.

Hvilke typer bevægelsessensorer findes der?

Bevægelsessensorer fås som separat tilbehør eller permanent installeret i armaturer. Dette er baseret på forskellige teknologier, som også kan bruges i kombination:

Passive infrarøde sensorer (PIR-sensorer)

  • fungerer via infrarød stråling (varmestråling)
  • Til indendørs og udendørs brug

Højfrekvens- eller radarsensorer.

  • fungerer via elektromagnetiske bølger
  • Til indendørs brug og nu også egnet til udendørs brug som intelligente HF-sensorer (iHF)

Ultralydssensorer

  • funktion via lydrefleksion
  • til indendørs brug

Kamerasensorer

  • funktion via en elektronisk evaluering af billedindhold
  • Til indendørs og udendørs brug
Udendørs væglamper med bevægelsessensor

Hvordan adskiller bevægelsessensorer sig fra tilstedeværelsesdetektorer?

Forskellen mellem bevægelses- og tilstedeværelsesdetektorer ligger i sensorernes følsomhed. Mens bevægelsessensorer reagerer på større bevægelser som at gå, er de mindste bevægelser som at trykke dørhåndtaget ned eller skrive på tastaturet tilstrækkelige for tilstedeværelsesdetektorer. Dette gør bevægelsessensorer velegnede til udendørs områder for at give lys i mørket og skræmme indbrudstyve væk. Indendørs bruges de ofte i korridorer og trappeopgange. Tilstedeværelsesdetektorer er derimod beregnet til opholds- og arbejdsområder. Her giver de lys til de mindste bevægelser. Moderne bevægelses- og tilstedeværelsesdetektorer foretager automatiske lysstyrkemålinger og slukker automatisk, når der er tilstrækkeligt dagslys.

Du kan finde en klar infografik om anvendelsesområderne for tilstedeværelses- og bevægelsessensorer i vores guide.

Hvordan fungerer PIR-sensorer?

PIR-sensorer (passive infrarøde sensorer) udsender ingen signaler, men modtager blot varmestråling fra omgivelserne og fungerer derfor passivt. De aktiveres af dynamiske varmekilder, dvs. objekter i bevægelse. Det kan både være mennesker, dyr og varme bilmotorer. PIR-sensorer reagerer dog ikke på statiske varmekilder som f.eks. sollys. Der findes også modeller, som ikke aktiveres af små dyr. Det forhindrer unødvendigt strømforbrug, når katte eller pindsvin løber forbi.

PIR-sensorer kræver direkte kontakt med objektet for at kunne registrere temperaturforskelle optimalt. De må derfor ikke skjules eller afskærmes. Sensorernes følsomhed kan også svækkes i kraftig regn eller af tykt tøj om vinteren.

Hvor bruges PIR-sensorer?

Bevægelsessensorer med PIR-sensorer bruges både i huset og i haven. De er det rigtige valg, når det drejer sig om at opdage store bevægelser. De registrerer, når en person går, eller en bil nærmer sig. Det er vigtigt at vide, at bevægelsessensorer med PIR-sensorer registrerer tværgående bevægelser bedre end frontale bevægelser. Det kan forklares med, at bevægelsessensoren opdeler registreringsområdet i et gitter, der består af individuelle områder. Du kan forestille dig et sådant område som afstanden mellem dine spredte fingre. Hvis en person nærmer sig bevægelsessensoren frontalt, kan de blive i et område, så sensoren ikke registrerer nogen ændring. Hvis den passerer bevægelsessensoren i en vinkel, krydser den flere synlige overflader, og en ændring registreres. Man skal derfor være opmærksom på vinklen ved montering. Derudover skal bevægelsessensorer med PIR-sensorer installeres på en sådan måde, at de ikke skjules. Det skyldes, at direkte visuel kontakt med objektet er afgørende for perfekt funktionalitet.

Vejlampe med bevægelsessensor

Bevægelsessensorer med PIR-sensorer er den foretrukne metode til udendørs områder samt til korridorer, garager og trappeopgange. Men de er ikke egnede til at registrere mindre bevægelser, som dem der sker under stillesiddende kontorarbejde. Såkaldte tilstedeværelsesdetektorer giver mere mening her. Disse registrerer også varmestråling ved hjælp af infrarøde sensorer - men de reagerer langt mere følsomt. Dette muliggøres af en meget detaljeret, skakbrætlignende opdeling af synsfeltet. Tilstedeværelsesdetektorer kan registrere selv de mindste bevægelser**, som f.eks. at skrive på et tastatur. De egner sig derfor primært til kontorer og opholdsrum.

Hvordan fungerer højfrekvente sensorer?

Højfrekvente sensorer (HF-sensorer) udsender radarstråler (elektromagnetiske bølger) og reagerer på deres refleksion - ekkobilledet. De arbejder derfor aktivt. Hvis et objekt bevæger sig, ændres den frekvens, som de udsendte bølger reflekteres med. Det er sådan, sensoren registrerer en ændring. HF-sensorerne fungerer uafhængigt af temperaturen. De kan også installeres afskærmet af vægge, glas eller træ. Det skyldes, at de i modsætning til infrarøde sensorer ikke kræver direkte kontakt med objektet og kan trænge igennem tynde vægge. Deres høje følsomhed er muliggjort af det faktum, at registreringen foregår horisontalt og vertikalt på samme tid.

Bevægelsessensorer med HF-sensorer er meget velegnede til vinklede kælderrum og passager, hvor infrarøde sensorer når deres grænser. Tilstedeværelsesdetektorer med HF-sensorer bruges primært i opholdsrum. De registrerer de fineste bevægelser - selv når man sidder i en læsestol eller på kontoret. De er også meget praktiske til toiletter og baderum, da de kan registrere bevægelser selv bag døre.

I lang tid var HF-sensorer ikke egnede til udendørs brug på grund af deres høje følsomhed - selv et forbipasserende blad var nok til at udsende et signal. Men teknologien er nu blevet videreudviklet, så den kan skelne menneskelige bevægelser fra insekter, faldende blade og regn. Sådanne intelligente HF-sensorer (iHF) bruges nu i stigende grad udendørs.

Hvordan fungerer ultralydssensorer?

Bevægelsessensorer med ultralydssensorer sender og modtager lydbølger i et område, der er uhørligt for mennesker. De trænger ind i rummet helt ud i det sidste hjørne og kan registrere objekter selv uden direkte visuel kontakt over forhindringer. De bør dog ikke placeres bag en afdækning eller over varmen, da lydbølgerne overføres via luften. I modsætning til HF-sensorer er ultralydssensorer heller ikke i stand til at trænge igennem tynde vægge.

Bevægelsessensorer med ultralydssensorer er ideelle til lange korridorer og gange. Som tilstedeværelsesdetektorer bruges de ofte på kontorer, da de er prædestinerede til stillesiddende aktiviteter på grund af deres høje følsomhed.

Hvordan fungerer kamerasensorer?

Bevægelsessensorer kan også betjenes via kamerasensorer. Hvis der registreres en ændring i billedoptagelsen, kan lyset tændes via et signal, og der kan naturligvis udløses en alarm. Denne teknologi bruges primært inden for sikkerhedsteknologi. Til brug i åbne kontorer eller konferencerum har STEINEL nu udviklet kamerasensorer, der kan genkende og tælle personer - uanset om de sidder eller står.

Er bevægelsessensorer også permanent installeret i armaturer?

Bevægelsessensorer fås både som separat tilbehør og som permanent installeret i lamper. Hvis bevægelsessensorer kobles til lyskilder, skal man sørge for kun at bruge lyskilder, der straks udsender fuld lysstrøm. Det er også vigtigt, at du overholder det maksimale elektriske output (watt) for den pære, der er godkendt til bevægelsessensoren.

Den enkleste løsning er direkte at købe lys med integrerede bevægelsessensorer til hjemmet og haven. Stilfulde basislamper og vejlamper med bevægelsessensorer fås til udendørs brug, hvilket gør det mere sikkert at gå gennem haven om natten og skaber en smuk atmosfære på samme tid. Sådanne udendørslamper fås allerede i dag i netværk: Hvis en lampe registrerer bevægelse via sin bevægelsessensor, sender den et signal til de netværksforbundne lyskilder. Dette aktiverer automatisk alle lysene på samme tid og oplyser havegangen.

Hvordan tilslutter jeg bevægelsessensorer?

Da bevægelsessensorer nu hovedsageligt fås permanent installeret i armaturer, er der i de fleste tilfælde ikke behov for at installere dem i det eksisterende elektriske system. Men hvis du beslutter dig for en separat bevægelsessensor, kan du selv installere den med en lille indsats. Før du tilslutter en bevægelsessensor, skal du være helt sikker på, at du har overholdt de sædvanlige, strenge sikkerhedsregler, der gælder for arbejde på elektroniske systemer.

Følgende indledende overvejelse er også vigtig: Skal lyskilden i fremtiden kun styres via bevægelsessensoren, eller skal den også kunne styres via en kontakt? Hvis du vil have begge muligheder i kombination, skal du vælge en såkaldt selector switch. Det gør det muligt at tænde eller slukke lyset permanent og at skifte til bevægelsessensor. Du kan også indstille bevægelsessensoren til at være aktiv om natten og lyset til at blive betjent med en kontakt om dagen.

Montering af en bevægelsessensor

Du skal også afklare, om du vil installere din bevægelsessensor i en overflademonteret eller indbygget version. Med den indbyggede version kan du bruge den relevante lyskildes kontaktboks. For at gøre dette skal du fjerne lyskontakten og tilslutte bevægelsessensoren. Der findes bevægelsessensorer med tre-leder-teknologi eller to-leder-teknologi i handelen, som derfor har to eller tre tilslutningsterminaler. To-leder-teknologi kræver ikke en nulleder.

I det næste trin skal du indstille afstanden til det objekt, der nærmer sig (registreringsområde), og hvor længe lyset skal være tændt, når der registreres bevægelse (tændingsvarighed). Du kan også bruge skumringssensoren til at angive den omgivende lysstyrke, hvor dit lys skal aktiveres. Nu skal du bare skrue bevægelsessensoren ind i kontaktboksen - og så er du færdig.

Det er i øvrigt ikke nødvendigt at installere en separat bevægelsessensor for hver lyskilde. Du kan nemt forbinde flere lyskilder til en bevægelsessensor. Af sikkerhedsmæssige årsager skal du dog sørge for, at bevægelsessensorens tilsluttede belastning ikke overskrides.

Lamper med permanent installerede bevægelsessensorer fås nu også batteridrevet. For at installere skal du blot sætte batterierne i og fastgøre lyset i den ønskede position. I denne kombination er energibesparende LED-pærer bedst egnet, så batterierne holder så længe som muligt.

Hvilken kapslingsgrad skal min bevægelsessensor have?

I udendørsområder og badeværelser skal du sikre dig, at bevægelsessensoren har en tilstrækkelig kapslingsgrad. Det er den eneste måde at sikre tilstrækkelig beskyttelse mod indtrængen af vand og fremmedlegemer. Enheder med kapslingsgrad IP54\ eller højere er egnede til udendørs brug på husmuren eller under taget. Det beskytter dem mod støv og vandsprøjt. Med kapslingsgrad IP66 vil din bevægelsessensor f.eks. endda være støvtæt og beskyttet mod vandstråler. Det anbefales, hvis der ikke er nogen beskyttelse i form af væg eller tag.

Til badeværelset er kapslingsgrad IP44 tilstrækkelig i loftet, hvilket beskytter apparatet mod vandsprøjt og fremmedlegemer, der er større end en millimeter. I nærheden af badekarret er det dog bedre at have kapslingsgrad IP65. I opholdsrum, hvor der ikke kan forventes fugt, er bevægelsessensorer med kapslingsgrad IP40 tilstrækkelige til at beskytte enhederne mod faste fremmedlegemer, der er større end en millimeter, men ikke mod vand.

I hvilken højde skal en bevægelsessensor installeres?

I udendørs områder anbefales en installationshøjde på 2 meter eller mere for bevægelsessensorer. En af grundene til dette er, at bevægelsessensoren skal installeres uden for rækkevidde af uvedkommende - især indbrudstyve. For det andet: Jo højere du monterer bevægelsessensoren, jo større er det område, der dækkes. Hvis den installeres for lavt, dækkes kun et forholdsvis lille område. Du bør derfor træffe en individuel beslutning for dit projekt. Samtidig skal producentens anbefalinger vedrørende monteringshøjde overholdes.

Hvilke registreringsvinkler egner sig til hvad?

Bevægelsessensorer fås med en registreringsvinkel på 90° til 360°. Hvis f.eks. et helt rum skal dækkes, bør du foretrække loftsmontering, da et registreringsområde på 360° kan dækkes her. Ved installation på væggen er en registreringsvinkel på 180° tilstrækkelig. Sådanne bevægelsessensorer bruges bedst til at oplyse en korridor eller til at sikre det udendørs område omkring huset. Derimod er 90° vinkler helt tilstrækkelige til at belyse husets indgang, hvis det er nødvendigt. En bevægelsessensor med en registreringsvinkel på 240° kan monteres i et hjørne af huset for at beskytte to af husets ydervægge på én gang.

Hvis du endnu ikke er sikker på anvendelsen, kan du også købe en bevægelsessensor med en stor registreringsvinkel og så justere den senere ved hjælp af skodder til det anvendte område.

Hvis du installerer bevægelsessensoren på ydervæggen af sikkerhedsmæssige årsager, skal du sørge for, at området lige under den også registreres. En såkaldt krybesikring kan bruges til at forhindre, at registreringsområdet bliver omgået. Der bruges enten en særlig linse eller en anden sensor til dette formål.

Har min bevægelsessensor brug for en skumringssensor?

For at forhindre, at din bevægelses- eller tilstedeværelsesdetektor bliver aktiveret i dagslys, anbefaler vi, at du kombinerer den med en lyssensor. Her indstiller du den skumringsgrad, hvor bevægelsessensoren udenfor eller tilstedeværelsesdetektoren indenfor skal aktivere lyskilden. Det forhindrer, at lyset tændes, når der er tilstrækkelig lysstyrke. Med en skumringssensor kan du også spare energi og omkostninger og dermed skåne miljøet og din pengepung. Moderne bevægelsessensorer har sådanne skumringssensorer integreret som standard. Forresten: STEINEL sælger skumringsrelæer under navnet Nightmatic.

Hvilke pærer egner sig til at blive koblet til en bevægelsessensor?

En fordel ved bevægelsessensorer er, at de sparer energi. Fordi lyset kun tændes, når der rent faktisk er brug for det, kan der spares eludgifter her. LEDs er også miljøvenlige og omkostningsbesparende, hvilket gør denne belysningsteknologi til det oplagte valg til kombination med bevægelsessensorer. LED'er opnår også 100 procent lysstyrke, så snart de tændes, og hyppig tænding og slukning påvirker dem ikke. De er derfor perfekte til bevægelsessensorer.

Kan bevægelsessensorer integreres i smart home-systemer?

Da udviklingen i stigende grad går i retning af smart home, findes der nu også bevægelsessensorer, som kan integreres i denne teknologi. Meddelelser om aktiviteter kan hentes direkte via en app med smartphonen. Den kan også bruges til at indstille og kontrollere funktioner og følsomheder. Tidsstyring er også mulig uden problemer. Bevægelsessensorer, der er forbundet via hjemmeautomatiseringssystemet, kan f.eks. også forbindes med dæmpere, så kun dæmpet belysning aktiveres ved sengetid.

Hvilke mærker af bevægelsessensorer findes der?

STEINEL betragtes som en pioner inden for bevægelsessensorer. Men også andre mærkevareleverandører har i dag tilstedeværelses- og bevægelsessensorer af høj kvalitet i deres sortiment. Følgende oversigt viser et udvalg af udbydere af bevægelses- og tilstedeværelsesdetektorer til det tyske marked:

*Har du flere spørgsmål? Så tøv ikke med at kontakte vores kundeserviceteam, som vil give dig kompetent og venlig rådgivning om dit personlige belysningsprojekt. _Her_ finder du vores kontaktformular.

Vis mere Vis mindre