Ekstra rabat: 10 % / 799 kr & 15 % / 1799 kr - på næsten alt
Hvis du har en af de her flotte, men også lange havegange, så ved du, at du skal bruge mindst 5 til 7 vejlamper for at få den ordentligt oplyst - men du ved også, hvor irriterende det kan være, at skulle skifte lyskilderne ud igen og igen. Hvis du kan nikke genkendende til det, er der kun én ting at gøre: vælg LED vejlamper, for de er vedligeholdelsesfri i mange, mange år, og så er det reelt slut med at udskifte lyskilderne!
Selv om du måske ikke har en af de her lange havegange, kan du sagtens få glæde af LED vejlamper, for ud over at de er vedligeholdelsesfri, får du også mange andre fordele:
lavere strømforbrug ved høj lysstyrke
straks 100 % lysstyrke uden ventetid
rigtig god lyskvalitet, både når det gælder lysfarve og farvegengivelse
supermoderne designs takket være kompakt lysteknik
Alt efter model findes der to måder at fastgøre/montere dem på:
fast monteret på frostsikkert fundament eller en lignende undergrund
med et jordspyd i en løs undergrund, fx græs
Nogle produkter kan fastgøres på begge måder, eller man kan købe jordspyddet som tilbehør. Oplysninger om dette finder du i produktdetaljerne.
Selve installationen - altså tilslutningen til el-nettet - skal du overlade til en autoriseret elektriker, men du kan selvfølgelig godt selv lave alt forarbejdet, som for eksempel at grave render til kablerne.
LED vejlamper er mellem 60 og 150 cm høje. Hvis de er lavere, kaldes de sokkellamper, og hvis de er højere går de under navnet lygtepæl. Vejlamper er altså alle dem midt imellem. Lyskilden sidder tæt nok på vejen, indkørslen eller havegangen til at skabe et belyst område med en lysstyrke på omkring 300-600 lumen. I den højde sidder lyskilden også under synshøjde. Dermed bliver man heller ikke blændet.
Selvom lyskilden er placeret under øjenhøjde, vil LED vejlamperne gerne være synlige. Deres flotte, moderne design bør jo nydes. Her er der nemlig tale om en god kombination af praktisk belysning og et moderne indretningsobjekt i udemiljøet.
Rustfrit stål = høj kvalitet? Rustfrit stål virker eksklusivt og har mange fordele, men der er ingen grund til kun at gå efter lamper af rustfrit stål. Også LED vejlamper i plast eller med glasskærme kan være eksklusive og robuste. Derudover er rustfrit stål jo altid bare gråt, mens man med andre materialer kan vælge flere andre farver som for eksempel de meget populære sort og antracit. I sidste ende er det som tæller, om lampen lever op til de krav, der er udendørs. Kvalitetsprodukter fra STEINEL og PHILIPS gør netop dette. Det gør vores egne brands Lindby og Lucande også – uanset hvilket materiale.
Hvis du alligevel helst vil have rustfrit stål, så får du med dette materiale disse fordele:
modstandsdygtigt over for rustdannelse
robust materiale
temperaturbestandighed
let at vedligeholde
et elegant look
LED vejlamper med sensorer sørger ikke kun for komfort, men sikrer også en økonomisk og miljøvenlig belysning.
Med en skumringssensor forhindrer man, at lyset tændes om dagen, for lampen tænder først automatisk, når det bliver mørkt, og slukker igen, når lyset bryder frem.
Med en bevægelsessensor tændes lyset kun, når du har brug for det. Det betyder, at lyset tændes, når du tager første skridt, og bevægelsessensoren sørger for, at lyset slukkes igen automatisk, når du er nået ned i den anden ende.
Det fungerer selvfølgelig kun, hvis du befinder dig inden for bevægelsessensorens registreringsområde. Det vil sige: indenfor registreringsvinklen og sensorens registreringsrækkevidde. Almindeligvis er en 360°-registreringsvinkel slet ikke nødvendig, fordi lampen jo kun skal tænde, når man faktisk går forbi. 180-120° er optimalt til at registrere bevægelser på vejen eller indkørslen. Sensoren skal selvfølgelig være drejet i den rigtige retning.
Hvis du vælger en LED vejlampe med både bevægelsessensor og skumringssensor, forhindrer skumringssensoren, at lyset tændes ved bevægelser om dagen.
Plæneklipperen, den elektriske grill, hækkesaksen eller din smartphone har brug for strøm. Derfor har du brug for en stikkontakt eller flere - også udendørs. For så slipper du for at trække forlængerledninger når et af dine enheder skal forsynes med strøm.
LED vejlamper med indbyggede stikkontakter gør at du har strøm rundt omkring i haven. De er alligevel tilsluttet el-nettet, så derved har du altid strøm, når du for eksempel skal klippe hæk – super enkelt!
Solcellelamper... Måske forbinder du solcellelamper med dekorative jordspyd og lysende kugler i forskellige farver? Sådan var det også engang, men i dag er dekorationslamperne med solcelleteknik blevet funktionel belysning, der lige så godt kan sørge for lyset i haven, som de lamper der er forbundet til el-nettet. XSolar vejlampen fra STEINEL er for eksempel en velkendt LED vejlampe. De er blandt andet blevet testet ved bjerghytter og kuperede områder, og når disse solcellelamper fungerer på steder helt uden almindelig strømforbindelse eller hvor der er lange mørke perioder, så virker de stensikkert også hjemme i haven.
Alligevel er det selvfølgelig sådan, at solcellelamper skal have solenergi til at oplade deres batteri . Ingen sol = ingen opladning. Så netop om efteråret og vinteren, hvor der er mange mørke timer, og hvor man derfor virkelig har brug for lys, er det sikreste at have mindst et par lamper, der er fast tilsluttet, så man altid er sikret lys.
De overstregede priser svarer til producentens vejledende udsalgspris.
Alle priser er inklusiv 25 % moms, men eksklusiv fragtomkostninger.
Lampenwelt GmbH VAT-No.: DE815559897