Ekstra rabat: 10 % / 799 kr & 15 % / 1799 kr - på næsten alt
Enhver, der nogensinde har forvredet sin ankel i mørket på grund af en hækkeklipper, der lå og flød, ved, at denne smerte kan undgås. Hvad? Ganske enkelt med lys. Og da der er masser af steder i haven, hvor man kan snuble, bør alle stier, indkørsler og trapper omkring huset være passende belyst. Lamper med bevægelsessensorer er særligt praktiske og energibesparende. Hos dem er mottoet: Lad der være lys - når der er brug for det. Og forresten sætter du også en kæp i hjulet for indbrudstyve, der vil forfølge dig i ly af mørket.
Mulighed for at snuble? Du bør udelukke vejlamper - også kendt som pullert-lys. Så der bør altid være lys på de dele af ruten, der er særligt ujævne, snoede eller stejle**. Men selvfølgelig skal hele ruten være belyst. Derfor gælder følgende: Armaturerne må ikke stå for langt fra hinanden, så der ikke opstår stærke kontraster mellem lyse og mørke områder. For når du går fra lys til mørke, ser du endnu mindre i starten, indtil dine øjne har vænnet sig til det.
Tip: Vælg armaturer, der dækker et så stort område som muligt. Hvordan fungerer det? Ved at sætte højden på lyspunkterne - dvs. det punkt, hvor pæren er placeret - højt op. Så jo højere lyset er, jo mindre har du brug for. Omvendt formuleret: jo større afstanden kan være. Vejlamper er generelt mellem 60 og 150 cm høje.
Den afgørende faktor er, hvad du kan lide. Du skal vide, at retningsbestemt belysning kun oplyser stien, resten af haven tilhører natten. Du kan være sikker på optimeret routing. Med lys hele vejen rundt kan du også se, hvad der er lige ved siden af stien. Desuden overlapper de runde lysområder perfekt - så du kan belyse dine stier rigtig godt og dække hele området.
Vejlamper fås i forskellige materialer og i forskellige stilarter. De må ikke forveksles med sokkellamper, lygtepæle og jordspots. Vejlamper fås med fast LED-teknologi eller med udskiftelige lamper.
Taler til fordel for LED:
Rustfrit stål og aluminium** er vejrbestandige materialer, der ofte bruges til pullert-armaturer. Kobber, messing og sten** bruges også ofte til rammen. Pæren er omgivet af enten glas eller plast. I sidste ende er det din smag, der afgør, hvad der er bedst for din have.
For miljøet og for din pung: solteknologi. Med soldrevne vejlamper behøver du heller ikke at bekymre dig om stikkontakter og sammenfiltrede kabler. Alt, hvad pullert-lys har brug for, er solen. Udstyret med LED-teknologi holder batteriet, der er opladet af solen, mange gange længere. Hvis lyset kun er tændt, når der er brug for det, behøver du ikke bekymre dig om batteriet. "Bevægelsessensor**" er nøgleordet her.
Du går ind på stien: lyset tændes. Du kører op ad indkørslen: lyset tændes. Dit besøg nærmer sig: lyset tændes. Med praktiske bevægelsessensorer er det ingen heksekunst. En skumringssensor forhindrer, at dine vejlamper konkurrerer med solen, selv om dagen. En registreringsvinkel** på 120 grader er tilstrækkelig til en sti. Når alt kommer til alt, forlader du normalt ikke engen om natten. I princippet kan du dog også vælge en 360-graders model og definere vinklen for det område, der bruges med blænder.
Hvis det er tilfældet, vil vores specialiserede rådgivningsteam med glæde besvare dine spørgsmål. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Lad os antage, at du har udstyret dine vejlamper med bevægelsessensorer. Så er sparepærer ikke egnede. Det skyldes, at de normalt ikke bliver lette ad hoc og har brug for en opstartstid. Af denne og mange andre grunde er LED-pærer ideelle til dine pullerter. For blot at nævne nogle få: Levetiden for LED-pærer er op til 50 gange længere end for traditionelle glødepærer. LED-pærer bruger op til 90 procent mindre energi og er kviksølvfri.
Mange vejlamper er udstyret med permanent installeret LED-teknologi. Det giver mulighed for særligt indviklede designs. Et pluspunkt for din have. Men selv hvis du holder fast i dine gamle pullerter, kan du skifte til LED. De har standardiserede sokler som E27 og passer perfekt i fatningen på din elskede følgesvend.
For evigheden eller for øjeblikket? Vi anbefaler, at du monterer dine vejlamper på frostsikre fundamenter eller lignende faste overflader. Det sikrer, at lyset står sikkert. For dem, der elsker fleksibilitet, er der også vejlamper med jordspyd. De skal blot stikkes ned i den løse jord og kan flyttes, når man får lyst. Monteringen er supernem - hvis man overhovedet kan kalde det montering.
Når det drejer sig om at forsyne faste lamper med netstrøm, er der brug for en specialist. Du kan helt sikkert give ham en hånd med at grave ned til de underjordiske kabler. Men specialisten bør helt sikkert tage sig af forbindelserne. Han ved, hvad man skal være opmærksom på, og hvordan alt kan installeres sikkert. Selv om fristelsen er stor: En gør-det-selv-hobbyentusiasts aktiviteter bør ikke have noget med elektricitet at gøre.
Hvis du allerede har installeret elektricitet i haven til dine vejlamper, skal du helst have dobbelt så meget ud af det. Vælg en model med et eller flere udtag på rammen. Radioen, den elektriske hækkeklipper, mobiltelefonen og plæneklipperen kan dokkes perfekt. Simpelthen praktisk.
En vejlampe, der er fast forankret i jorden, er helt sikkert mindre tilbøjelig til at blive stjålet end en lampe med et jordspyd. Hvis din tillid til dit nabolag ikke er enestående, bør du foretrække fast skruemonterede vejlamper. Med hensyn til materialer er nogle pullert-armaturer helt sikkert mere robuste end andre. Hvis du er bange for hærværk, er du helt sikkert bedre stillet med kompakte modeller af metal og plast end med et filigranarmatur med glasskærm. Men selv her får modstandskraften selvfølgelig en ende på et tidspunkt. Tip: Bevægelsessensorer sørger for, at lyset tændes, når nogen nærmer sig - det kan skræmme vandaler væk.
Lader du dine vejlamper stå ude i regnen? Da ingen kan svare "nej" til dette spørgsmål, bør man være forsigtig. Fordi elektricitet og vand ikke passer sammen. Den såkaldte kapslingsgrad fortæller dig, hvad din lampe kan tåle med hensyn til skidt og vand. Det første ciffer giver information om beskyttelse mod fremmedlegemer, det andet om fugt. En vejlampe skal have mindst IP44. Det beskytter den mod fremmedlegemer, der er større end en millimeter, og mod vandsprøjt.
Vil du have mere information om sti- og pullertbelysning? Så tag kontakt til vores specialiserede rådgivningstjeneste _Her_ du kan få adgang til vores kontaktformular.
De overstregede priser svarer til producentens vejledende udsalgspris.
Alle priser er inklusiv 25 % moms, men eksklusiv fragtomkostninger.
Lampenwelt GmbH VAT-No.: DE815559897