Belysning af juletræ
til indendørs og udendørs brug Kun de funklende lyspunkter fra LED-lyskæderne gør den nyfældede gran eller det kunstige nåletræ til et rigtigt juletræ. Varmhvide eller farverige lys kan skabe stemning i din stue eller have, alt efter din smag - ledningsfri lyskæder med genopladelige batterier giver mulighed for fleksibel placering. Takket være timere eller smarte varianter kan lysets pragt begrænses til individuelle tidsvinduer - til gavn for miljøet og elregningen.
Kunstige juletræer
Vælger du et juletræ, der skal følge dig i flere år? Det er ikke kun bæredygtigt, men også varieret. For det første er det ikke nødvendigt at fælde og bortskaffe et træ hvert år, og for det andet kan det kunstige træ med LED-lys pyntes forskelligt hvert år. Tip: Ud over et stort træ til stuen kan du også tilføje mindre dekorative juletræer til indendørs og udendørs brug. Til haven er stiliserede XXL-modeller også velkomne.
Lyskæder til træet i stuen
Når det kommer til spørgsmålet om, hvilket lys der egner sig bedst til juletræet, er svaret enkelt: lyskæderne i alle deres facetter, med kabel eller batteri. Trækappen, en ring til trætoppen med mange individuelle lyskæder, der tegner træets silhuet, er også populær. Hvor mange LED'er, der skal til for at skabe et harmonisk lysbillede, afhænger af træets størrelse og personlig smag. I kombination med skinnende kugler er der alligevel flere refleksioner end egentlige LED-lyspunkter.
Lyskæder til juletræet i haven
Lysene på juletræet i din egen have skaber festlig forventning og stemningsfuldhed, når mørket falder på. Juletræslys kan bruges med eller uden kabler, afhængigt af placeringen af grantræet & co. Den foretrukne belysningsteknologi, når det gælder lang levetid, energieffektivitet og smart design, er LED - og i solrige hjørner kan solceller også bruges helt uafhængigt af elnettet.
Praktiske systemer til lyskæder
For rigtige juledekorationsprofessionelle, der vil glæde nabolaget med en stemningsfuldt oplyst have, er lyskæder en fleksibel og alsidig mulighed. Afhængigt af kravene, f.eks. antallet af træer og buske, der skal dekoreres, vælges først et startkabel, som tilsluttes en fordeler for at kunne tilslutte flere lyskæder på én gang. Forlængerkabler kan også nemt integreres i lyskæden. Udstyret med en passende kapslingsgrad på mindst IP44 kan du nyde et stærkt lys rundt om i huset. Tip: Med en integreret timer kan du spare på strømmen og stadig nyde dit måltid.
Udskiftningspærer til lyskæderne
Hvis lyskæderne strejker, behøver du ikke at skille dig af med dem med det samme. I stedet er udskiftningslamper en mulighed for at undgå spild - ideelt set som en LED-version for at spare strøm. Det bedste, du kan gøre, er at konvertere hele lyskæden til LED og sørge for at vælge den rigtige fatning og wattstyrke, når du vælger de nye lamper. Afhængigt af lyskæden skal du blot dreje (E10-gevind) eller trække (fatning) de defekte pærer ud og sætte dem i igen - husk at tage stikket ud først. Og juletræslysene kan nydes igen.
Juletræspynt til en festlig atmosfære
Vi pynter ikke bare selve træet med lyskæder, glødende kugler og stjerner. Festlig pynt kan også arrangeres omkring træet for at skabe en festlig atmosfære: farverige og varmt lysende figurer lige fra engle og dyr fra vinterskoven til et stiliseret, lille juletræ får os i adventsstemning og gør området omkring juletræet til et hyggeligt sted for særlige øjeblikke.
Køb ind nu
OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL: Ofte stillede spørgsmål om juletræstænding
Traditionen med at pynte et nåletræ på festlige dage går tilbage til en førkristen skik. I dag er det pyntede og oplyste træ for os et symbol på tid, der tilbringes opmærksomt og festligt sammen med vores kære - pyntet med lys, kugler og kunsthåndværk garanterer det en hyggelig atmosfære, hvor man føler sig godt tilpas.
Afhængigt af, om du kan lide det festligt og traditionelt, moderne eller teknisk sofistikeret, tilbyder juletræsbelysning en bred vifte af facetter: Lige fra det batteridrevne LED-lyskæde i sin klassiske form over varmhvide, glødende lyskæder og gardiner til smarte programmerbare og styrbare LED-lyskæder med flerfarvet funktion.
Følgende gælder for juletræsbelysning: Da målet er at skabe en hyggelig atmosfære, er den foretrukne lysfarve varmhvid, under 3.300 Kelvin - jo lavere Kelvin-tal, jo mere tenderer det mod levende lys, som vi elsker så meget i adventstiden. Med hensyn til vægt bør lamperne ikke være for tunge, så grenene kan bære dem godt. Enkelte LED-lys eller lyskæder med små, lette pærer er den bedste løsning. Ægte levende lys bør helt undgås på grund af den øgede risiko for brand.
Afhængigt af træets størrelse vil den optimale længde og antallet af pærer til lyskæderne også variere. Varebeskrivelsen viser antallet af individuelle lyskilder og længden af lyskæden i meter. Generelt er tætheden af de enkelte lyspunkter en smagssag og afhænger også af, hvor dominerende de andre dekorationer er - fra kuglen til sukkerstangen. Tip: Som en rettesnor kan du regne med ca. 100 lys pr. meter træ på lyskæderne.
I årenes løb har enhver amatørjuledekoratør helt sikkert udviklet sin egen teknik - der er ingen rigtig eller forkert måde at gøre det på. Det har vist sig at være praktisk at vikle lyskæderne rundt om træet i en spiral fra toppen af træet. Men en bottom-up-tilgang er heller ikke uklog - især hvis du starter fra stikkontakten, så alt er perfekt placeret med hensyn til strømforsyning. Fordelingen af de varmhvide lamper er særlig tiltalende, hvis de ikke kun er placeret foran, men også i midten af grenen og ikke er arrangeret for symmetrisk. Med et træ bringer vi trods alt et stykke natur ind i julestuen.
Når det gælder lys på juletræet, bør dagene med vokslys og rigtige flammer ligge langt bag os af sikkerhedsmæssige årsager. Når det gælder moderne LED-lyskæder, bør de også tjekkes for sikkerhed ved hjælp af en lille tjekliste, når de finder vej fra loftet og ind i vores julestuer: Det første, man skal gøre, er at tjekke kabler og lys for defekter. Før ibrugtagning er det også værd at kigge på etiketten for at se, om de tilsvarende testforseglinger som CE-mærkning eller GS-mærke blev overholdt, da produktet blev købt. For at forhindre en ubemærket kortslutning bør lyskæder altid være udstyret med en timerfunktion og slukkes natten over. Det sparer også strøm og skåner miljøet.
Der er ingen generel dato for, hvornår julebelysningsprogrammet starter. Mange familier pynter først træet juleaften, mens andre sætter det op den første dag i advent. Nogle følger også kirkeårets kalender og pynter først træet efter de dødes søndag. For nogle fans af juledekorationer er højtiden for de tre vise mænd på 6. Januar er det rigtige tidspunkt at sætte julelys, julekugler osv. tilbage på loftet. Hvis du vil følge kirkeårets kalender, skal du markere 2. Februar som afslutningen på julesæsonen i kalenderen.